Drvene montažne konstrukcije

U slučaju drvenih konstrukcija, noseći I delovi za pričvršćivanje su kombinovani u jedan strukturalni elemenat. Standardne drvene grede  su obično na odstojanju od 62.5 cm, pričvršćene za noseću strukturu. Ovakvi drveni ramovi su ukrućeni samo drvenim elementima i/ili dipsanim pločama I zajedno čine stabilan drveni panel, koji ima veći nosivi kapacitet lod pojedinačnih komponenti zajedno.

Drvene montažne konstrukcije

Elementi rama mogu biti od punog drveta, poželjno od strukturalnog debla (KVH), od kutijastih nosača ili čak od greda, koje se uglavnom koriste za velike debljine zidova (npr. kod pasivnih kuća). Prostori u okviru noseće structure zidova su potpuno ispunjeni sa izolacijom od URSA mineralne vune čime se obezbeđuje ispunjenje zahteva energetske efikasnosti.

Proizvodi URSA od mineralne vune pružaju vrhunsku toplotnu zaštitu u letnjem I u zimskom period kao I izvanrendnu zvučnu zaštitu. Zbog svoje negorivosti takođe pružaju I zaštitu od požara. URSA SECO PRO sistemske komponenete obezbeđuju zaštitu od infiltracije vazduha, vetra kao i zaštitu od vlage.