Industrijske fasade

Industrijske senvič fasade su uglavnom izrađeni kao brzo i jeftino rešenje od čeličnih limova za industrijske hale. Zbog niskih troškova održavanja i velike fleksibilnost i u projektovanju, takve fasade se široko koriste za projektovanje industrijskih objekata. URSA proizvodi od mineralne vune sa standardizovanim dimenzijama pružaju optimalnu toplotnu i zvučnu zaštitu, kao i zaštitu od vlage, buke i požara.

Industrijske fasade

Za industrijske fasade mogući su različiti konstruktivni sistemi i dizajnerska rešenja. U suštini, to su sistemi koji se sastoje od dve obloge, između kojih su postavljeni čelični profili koji su fiksirani horizontalno na nosače. Izolacioni materijal od mineralne vune URSA se ubacuje između dve obloge u kasete napravljene za tu namenu. Spoljašnji omotač štiti izolaciju od  različitih vremenskih uslova i sastoji se od panela trapeznog profila, valovitih profila ili drugih profilisanih panela. Unutrašnja obloga (monolitna čvrsta konstrukcija ili čelični nosači) služi kao noseći zid.

URSA izolacija od mineralne vune za ovu namenu je vodoodbojna i negoriva.

Montaža

  • U slučaju horizontalno montiranih kaseta i horizontalnog spoljašnjeg omotača, konstrukcija na koju se postavljaju (npr Z profil) mora biti postavljena na način da je moguća horizontalna montaža kao i da bude nepomična.
  • URSA mineralna vuna za ovu upotrebu , koja mora biti čuvana na suvom na gradilištu, ubacuje se u kasete čije se fuge zaprivaju.
  • Zbog svoje meke i elsatične strukture struktura, URSA mineralalna vuna se prilagođava eventualnim nepravilnostima i obliku kasete i na taj način sprečava pojavu protoka vazduha iza izolacije - za razliku od krutih izolacionih materijala
  • Kod uobičajene horizontalne montaže izolacionog materijala u horizontalne profile ,on se seče malo na meru veću od širine kasete i tako se obezbeđuje da čvrsto stoji u njoj. Dodatno pričvršćivanje obično nije potrebno. Permanentna zaštita izolacionog materijala je obezbeđena ugradnjom završnih spoljašnjih profila.
  • U slučaju vertikalno ugrađenih kaseta, preporučuje se dodatno pričvršćivanje izolacionog materijala sa elementima koji su pričvršćeni na dnu kasete.
  • Završna obloga za spoljašnje strane zida može biti npr. trapezni lim, koji je pričvršćen za ćelične kasete
  • Na mestima gde su povećani gubici toplote (nosači potkonstrukcije spoljašnje obloge), termičko razdvajanje se izvodi pomoću termo prekida (npr, jednostrano lepljiva penasta traka) koja se postavlja na ivice kaseta pre montaže završne obloge.
  • Da bi formirali za vazduh totalno nepropusan omotač, zadihtuju se horizontalni i vertikalni spojevi kaseta.