URSA TECTONIC

FP Basic

Nova generacija mineralne vune,

koja pruža idealan odnos toplotne i zvučne izolacije

kao i mehaničkih osobina i protivpožarne zaštite.

ursa-fpbasic-1700216424.png

Nova patentirana tehnologija proizvodnje

U novoj grupi proizvoda URSA TECTONIC predstavljamo Vam prvi proizvod URSA FP Basic.

Nova generacija izolacionih fasadnih ploča URSA FP Basic je novitet sa vrhunskim izolacionim i mehaničkim svojstvima. Na omotač zgrade donosi novu aplikaciju za URSA paletu proizvoda, kao što su ETICS fasade - u proizvodnji izolacionih ploča koristili smo mineralnu vunu, kojoj smo, pomoću nove patentirane tehnologije distribucije vlakana,  promenili orijentaciju istih. Zato sa sigurnošću možemo tvrditi da sa novom grupom proizvoda URSA TECTONIC započinje nova era razvoja rešenja u području izolacije gdje su potrebna visoka mehanička svojstva.

Proces izrade izolacionih ploča od mineralne vune uključuje novu patentiranu TECTONIC tehnologiju, koja omogućava povećanu čvrstoću površinskog sloja na pritisak te najbolji odnos toplotne i zvučne izolacije, a struktura samih fasadnih ploča podseća na kompaktne tektonske ploče.

Prvi proizvod u novoj grupi TECTONIC- URSA FP Basic otvara mnoga nova područja primene i prikladan je za već spomenute spoljašnje kontaktne fasade (ETICS), a u narednom periodu razvojem TECTONIC grupe proizvoda, u okviru iste imaćemo i materijale takođe jako pogodne i za ventilisane fasade, izolaciju plafona u garažama i radionicama, kontaktne fasade u unutrašnjim prostorima, plivajuće podove, izolaciju ravnih krovova i izolaciju tavanskih ploča po kojoj se može hodati.

 

Prednosti izolacione ploče URSA FP Basic

Fasadne ploče URSA FP Basic nude idealan odnos toplotne i zvučne izolacije.

Optimalne dimenzije i lakoća ploča omogućavaju brzu i jednostavnu montažu, jer je panel jednostavno rezati i obrađivati, a takođe se lako prilagođava površinama i oblicima zidova Vaše zgrade.

Fasadnu izolaciju URSA TECTONIC odlikuje vrhunska (premijum) zvučna apsorpcija.

Osim vrhunske toplotne i zvučne izolacije, fasadna izolacija je takođe otporna na vatru i udarce. Negoriva mineralna vuna Vam obezbeđuje da ste u svom domu sigurniji.

Zahvaljujući dobroj paropropusnosti, Vaša će kuća zaista disati. I Vi sa njom. U svom domu želite udobnost i komfor - to uključuje odgovarajuću temperaturu i vlažnost.

Inicijativa „URSA goes green“ nastoji da podizanjem svesti o izboru boljih i održivih izolacionih materijala da značajan doprinos sprovođenju obaveze smanjenja emisija CO2 Ovu misiju nastavljaju fasadne ploče URSA TECTONIC - URSA FP Basic, proizvod budućnosti koji podiže standarde u području izolacije fasada.

 

Kamena doba je prošla

Posavetujte se s našim stručnjacima

Za više informacija o novoj generaciji fasadnih ploča, nazovite nas na 011/6137 548 ili nam šaljite poruku na assistance.srbija@ursa.com

Tehničke informacije

 

Tehničke karakteristike

Vrednost

Standard

Toplotna provodljivost λD

0,035 W/mK

EN 13162

Klasa gorivosti

A2

EN 13501-1

Mereni linearni otpor strujanju vazduha

> 20 kPa s/m²

 

Granična temperatura upotrebe

250°C

 

Pritisna čvrstoća

Cs(10) ≥ 15 kPa

SIST EN 826

Delaminacija

Tr ≥ 7,5 kPa

SIST EN 1607

Klasa tolerancije

T5

SIST EN 823

Difuzija vodene pare

MU1

SIST EN 12086

Dugoročno upijanje vode

WL(P)

SIST EN 12087

 

 

Debljina [mm]

80

100

120

140

Širina [mm]

600

600

600

600

Dulžina [mm]

1200

1200

1200

1200

Toplotni otpor RD (m2K/W)

2,25

2,85

3,40

4,00

 

Dokumenti za preuzimanje

Prikaz ugradnje materiala