ursa-flachdach-1488190617.png

Ravan krov

Često su ravni krovovi projektovani kao takozvani "topli krovovi" kod kojih  hidroizolacija (npr. pokrivena slojem šljunka) formira završni funkcionalni sloj krovne konstrukcije. Hidroizolacija je izložena ekstremnim temperaturnim promenama i UV zracima, što može dovesti do oštećenja hidroizolacije usled zamora materijala.

Obično je ravan krov projektovan kao tkz. "topli krov"kod koga hidroizolacija (npr pokrivena šljunkom) formira završni sloj krova. Hidroizolacija je izložena visokim temperaturama i UV zračenju, što može dovesti do oštećenja na hidroizolaciji usled zamora materijala.

Više

Obrnuti ravan krov je poseban ovlik ravnog krova. Po svojoj formi pripada toplim krovovima a ime mu je izvedeno od načina postavljanja hidroizolacije u odnosu na izolaciju. Za razliku od konvencionalnih klasičnih ravnih krovova, gde je toplotno-izolacioni sloj postavljen ispod hidroizolacije,izolacija je kod obrnutih ravnih krovova postavljena iznad hidroizolacije.Na taj način je hidroizolacija zaštićena od mehaničkih  I termičkih uticaja slojem izolacije iznad. Ovo se odnosi kako na fazu izgradnje, tako I na fazu eksploatacije zgrade čiji je deo ravan krov. Obrnuti ravan krov može biti izveden u različitim varijantama. Tako imamo neprohodan ravan krov sa završnom oblogom od šljunka, prohodan ravan krov, ravan krov kao površinu za kretanje I parkiranje vozila ili zeleni obrnuti ravan krov. Za ovu aplikaciju, URSA nudi idealno rešenje sa svojim proverenim materijalima od ekstrudiranog polistirena (XPS) I ostalim komponentama sistema.

Više