URSA LIGNIN tehnologija

Kompanija URSA je prva na tržištu koja predstavlja proizvode koji koriste tehnologiju lignin – dostupno samo kod kompanije URSA

Održiva tehnologija LIGNIN iz kompanije URSA predstavlja novu ekološki prihvatljiv kvalitet materijala.

URSA goes green je naša dugogodišnja vizija i predstavlja našu predanost većoj ekološkoj svesti koju sprovodimo u praksi kroz ceo proces proizvodnih aktivnosti.

Upotreba inovativne tehnologije označava početak potpuno nove ere, koja nas dovodi bliže održivom razvoju izolacionih materijala u građevinskoj industriji.

Najodrživija mineralna staklena vuna do sada?

Šta znači LIGNIN?

Lignin je prirodni polimer koji se nalazi u drvetu i drugim biljkama. Služi kao lepak koje spaja celulozna vlakna i pored ostalog, osigurava čvrstoću i stabilnost drveta. Također je otporan na UV zrake, vlagu, bakterije i gljivice.

To je nusproizvod kod proizvodnje papira i celuloze koji se pretvara u smolu na bazi lignina. To je obnovljiva sirovina dostupna u velikim količinama bez dalje razgradnje

Zašto LIGNIN u mineralnoj stakleni vuni?

Mineralna staklena vuna slično izgleda kao šećerna pena. Kvarcni pesak i reciklirano staklo se tope i predu u tanke niti. Jedina razlika je u tome što se vlakna mineralne staklene vune ne drže zajedno sama po sebi – potrebno im je vezivo

 

LIGNIN je šampion u svakom poređenju

Naša paleta proizvoda, proizvedena od mineralne staklene vune tehnologijom lignin, predstavlja najprirodniji izolacioni materijal dostupan na tržištu. Na taj način dodatno doprinosimo zaštiti globalne klime i zdravlja stanovnika. Osim toga, naši izolacioni proizvodi značajno doprinose smanjenju potrošnje energije i posledično smanjenju emisije CO2.

S ponosom predstavljamo URSA LIGNIN tehnologiju u 2 premium proizvoda URSA SF 32 I URSA SF 34

Dugogodišnja intenzivna istraživanja omogućila su zamenu postojećih fosilnih goriva u proizvodnji mineralne staklene vune.

Nove grupe premium proizvoda, proizvedenih sa LIGNIN tehnologijom predstavljaju početak nove tehnologije za održive izolacione materijale u građevinskoj industriji.

Lignin je ekološki prihvatljiva alternativa čija će se upotreba u budućnosti stalno nadograđivati i širiti na čitavu paletu proizvoda.

Premijum svojstva održivih proizvoda URSA SF 32 i URSA SF 34

Premijum svojstva održivih proizvoda proizvedenih tehnologijom LIGNIN:

  • prirodno razgradivi,
  • doprinose visokom kvalitetu života,
  • zdravija klima u zatvorenim prostorijama,
  • na biološkoj su bazi,
  • održiva tehnologija,
  • proizvodi sadrže visok udeo recikliranog materijala 

 

Zbog kvaliteta izrade, proizvodi su dobili međunarodne sertifikate: Blue Angel, EUCEB, RAL i EPD.

LIGNIN vezivo kompanije UPM Biochemicals

Za proizvodnju dva proizvoda URSA SF 32 i URSA SF 34 koristiće se Kraft lignin, a osnovni materijal je UPM-ov proizvod BIO Piva 100.

 

UPM je prisutan u glavnim segmentima industrije, kao na primeru krajnje upotrebe obnovljivog glikola što uključuje tekstil, PET boce, ambalažu, rashladna sredstva, kompozite, lekove, kozmetiku i deterdžente.

Obnovljiva funkcionalna punila (Renewable Functional Fillers – RFF) na bazi lignina održiva su alternativa i nataloženom silicijum dioksidu u širokom rasponu primene gume i plastike.

 

UPM Biochemicals nudi inovativna, održiva i konkurentna bioveziva na bazi drveta koja zamenjuju fosilne sirovine i poboljšavaju uticaj na okolinu kod različitih primena. Bioveziva na bazi kraft-lignina, koji je otpadni proizvod prerade drveta, pomažu u prelazu sa fosilnih sirovina na održiviju budućnost sa neutralnom emisijom CO2. UPM gradi industrijsku biorafineriju u Leuni, Nemačka, koja će prerađivati puno drvo u biohemikalije sledeće generacije (tekuća sintetička goriva).

 

URSA SF 32

 

URSA SF 34

Dokumenta za preuzimanje